DFS Årsmøde 2019

Årsmødet i Dansk Fysisk Selskab kommer i år til at ligge 27.-28. maj, og vil igen foregå på Fænø Park ved Middelfart. Programmet vil indeholde både fælles plenar-foredrag og foredrag i parallelle tematiske sessioner, samt selvfølgelig poster-session, middag og godt samvær med nuværende, tidligere og kommende kollegaer og studiekammerater!

For an English version, see here.

Foredragsholdere

De bekræftede inviterede foredragsholdere til Årsmødet er:

 • Joao Mendonca, DTU Space, Exploring the Climate of Exoplanets
 • Jonathan Bohr Brask, DTU Physics, Entanglement in Quantum Thermal Machines
 • Anne E. B. Nielsen, AU, Quasiparticles in Topological Quantum Systems
 • John Bulava, SDU, Hadron Scattering Amplitudes from High-Performance Computing
 • Markus Ahlers, KU NBI, IceCube: Neutrinos and Multimessenger Astronomy
 • Pernille Klarskov Pedersen, AU, Imaging of carrier dynamics on the nanoscale with terahertz nanoscopy
 • You Zhou, KU NBI, Probing the universe’s primordial soup at the LHC
 • Dirch H. Petersen, DTU Physics, Microelectrode based metrology for magnetic tunnel junctions
 • Lars Pleth Nielsen, Teknologisk Institut, TBA
 • Hugh Simons, DTU Physics, TBA
 • Christa Gall, KU NBI, TBA
 • Karen Chan, DTU Physics, TBA
 • Heather Lewandowski, University of Boulder, Colorado, Engaging Students in Authentic Scientific Practices in Physics Lab Courses
 • After-dinner foredrag v. Thomas Tauris, AU: Neutron Stars and Black Holes: Mergers and More Magic

– og Årsmødet vil derfor give mulighed for at se de nyeste resultater indenfor en bred vifte af fysiske discipliner, fra Partikel- og Materiale-fysik til fundamental, kvantemekanisk termodynamik og exoplaneters klima. Der vil desuden være tematiske sessioner om plasmafysik og om eksperimenter som en del af fysikundervisningen og en “Town Hall”-session med repræsentanter for blandt andet Villum- og Novo Nordisk-fondene.

Udover de inviterede foredrag vil der naturligvis også være en lang række “contributed” foredrag i programmet, idet vi med DFS’ Årsmøder gerne vil skabe en god ramme for at også yngre fysikere kan præsentere deres arbejde for fagfæller.

Program og abstracts

Årsmødets program kan ses her, og oversigten med abstracts kan findes her.

Tilmelding

Alle deltagere, særligt studerende, opfordres til at medbringe en poster, og der vil være kontante præmier til både det/de bedste foredrag og den/de bedste poster, og vinderne vil desuden blive inviteret til at skrive en artikel om deres projekt til KVANT. Der vil i år være fripladser til både gymnasielærere og studerende, og medlemskab af DFS vil som altid medføre en rabat på konferencegebyret. Ansøgning om friplads sendes til DFS’ forman Kristoffer Haldrup på hald@fysik.dtu.dk

Tilmelding forgår på https://indico.nbi.ku.dk/event/1222/ og deadline for tilmelding er 10. Maj 2019!